19 jan. 2012

Sarah Palin dressed for success för att knäcka Obama med Newt Gingrich

Ser att Sarah Palin ändå ger sig in i den amerikanska kampanjen om att bli republikanernas kandidat mot Barack Obama i presidentvalet senare i år. Hon trumpetade i våras ut att hon inte ställer upp. Men genom att Alaskas högerkristna drottning Palin välsignar höken Newt Gingrich med att säga att hon skulle ha röstat på honom i helgens primärval i South Carolina är hon en player. Och med Palin följer Tea Party-rörelsen, som är minst lika stor som wall street occupation-ditot. Dessutom kommer hon att förklarar för USA, vad i och för sig alla på den kontinenten och påven i Vatikanen vet, att mormonerna inte är kristna på riktigt. Med det är Mitt Romney oskadliggjord. För amerikanarna kommer aldrig att välja en president som slagit i sina undersåtar att han pratat med gud, skrivit ner budskapen på guldtavlor ingen har sett för att sedan beskriva att månggifte är vad gud vill mannen. Den grejen går inte det djupt moraliska kristna USA på. Och min högkyrklige kamrat säger att det få saker kristna i staterna gillar mer än omvända syndare. I den rollen passar Gingrich som en golande ganster i ett betongblock sänkt i mellan New York ochNew Jersey. Han som gjort avbön för all otrohet mot sina fruar. Syndernas förlåtelse som det heller inte finns någon plats för hos mormonerna. Jag tror därför inte att sexet kommer att fälla Gingrich, som bet ifrån på ett tydligt och uippsakattat vis när CNN öppnade en valdebatt med just den frågan. Och vad är det in it for the madame from Alaska. Varför inte en vicepresidentpost. Kanske har hon snappat tillräckligt från då hon kampanjade med John McCain mot Obama 2008. Men är hon verkligen dressed for success?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Tomas Agdalen sa...

Mormonlady: Okej, gav mig ut på djupt vatten där. Ska villigt erkänna att jag inget vet om rörelsens förkunnelse. Och att jag egentligen ingen vill veta.

Tomas Agdalen sa...

Kollat upp saken. En skillnad mellan mormonrörelsen och den kristna kyrkan är att den senare är kravlös inför förlåtelsen. Man välkomnar även dem som saknar handlingsplan för att bli bättre, eller som fortsatt att synda. Tanken är att man med förlåtelsen ska bli så stärkt att man därigenom når bättring. Därför är mormonrörelsen inte en kristen rörelse. Mot samma bakgrund är det tveksamt om Livets ord är en kristen rörelse - som liksom mormonrörelsen vänt på förlåtelseinstitutet. Man blir god genom frälsning. Detta är centralt för kristendomen.