11 jan. 2011

Många måste ta avstånd från Sarah Palin

I USA diskuterar man nu på allvar att Sarah Palins politiska karriär får svårt att hämta sig efter lördagens skott i Tucson, Arizona. Palin har efter att hon beklagade det inträffade dragit sig undan all offentlighet. Men i likhet med mina spekulationer direkt efter händelsen pratar amerikanska analytiker om det olämpliga i att ha politiker med dödskartor över meningsmotståndare. Den som hade lagt upp på sin Facebook. Många pekar på kartan som den direkta orsaken till att Jared Lee Loghner sköt mot demokraten Gabrielle Giffords. Förhören med Loughner har ännu inte givit något entydigt om hans motiv bakom skottlossning. Fast visar det sig att Loughner har blivit ledd av Palin kan hon absolut sluta drömma om Washington. Men även om han inte anger henne som källa finns starka krafter i det republikanska partiet (GOP) beredda att utnyttja chansen att göra sig kvitt det största hindret mot sansade politiska uppgörelser, värdig en konservativ. Många är trötta på den oförsonliga polarisering som bland andra Sarah Palin står för och som sannolikt medför att GOP får skulden för skotten i Tucson. De som hittills orsakat sex människors död. Samtidigt behöver Tea Party-rörelsen, åtminstone i någon grad, distansera sig från sin informella ledare. Det gör också vad de kan för att svära sig fria från ansvar. Ett politiskt nederlag för republikanerna är också att representanthuset på grund av händelsen i Arizona skjutit upp diskussion om Barack Obamas sjukvårdsreform. Republikanerna vet att katastrofen i Tucson sannolikt stärker den före händelsen kraftigt politiskt försvagade presidenten. Det blir nu svårare att peta bort honom vid 2012 års presidentval. Och det värsta av allt för en republikan: Ju längre tiden går, desto svårare blir det att rubba sjukvårdsreformen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dagens idiotpost från skatteislamistbloggaren Motpol, för vilken Skatte Sänkning är Heligt & påbjudet af Allah Ballah Hubban.

Det är ju för fan skattekverulansen som håller på att sänka hela västvärlden med våra svällande underskott med global obotlig finan kris som resultat. Hur satans bÖgdum får man bara bli! "Den enklaste matematik." Där den här sortens religiösa stolligheter tar vid upphör dialogen.

Tomas Agdalen sa...

Kraxpelax: Svårt att förstå vad du menar annat än att jag uppfattar att du anser att den globala finanskrisen ska botas med högre skatter.